Orbitaal lassen: voor een perfecte las volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Orbitaal lassen is een volledig gemechaniseerd lasproces dat we voornamelijk gebruiken voor het lassen van buizen en pijpen. Een wolfraamelektrode onderhoudt de lasboog en deze draait om de buitenkant van de naad die dicht gelast moet worden. Hierbij draait de laskop 360 graden rond de buis: een zeer nauwkeurig proces en volgens een vaste baan. Op deze manier kunnen we de las zeer recht aanleggen, zodat er een uitstekende doorlas ontstaat welke voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Voordelen van orbitaal lassen

Orbitaal lassen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere lasmethodes. De voornaamste reden is dat de kwaliteit van de lassen zeer hoog is. De doorlas is perfect waardoor buizen en leidingen die door middel van dit lassysteem met elkaar zijn verbonden geschikt zijn voor bijvoorbeeld de zuivelindustrie.

Er kan sneller worden gewerkt, want bij een handmatige lasproces moeten de buizen vaak op een manipulator worden geplaatst waarbij de buizen ronddraaien. Dit is bij orbitaal lassen niet nodig omdat de lasboog 360 graden om de buizen draait. Wanneer we het orbitaalsysteem goed hebben ingesteld kunnen we continu dezelfde hoge kwaliteit lasnaad maken.

Hiemstra las- en montagebedrijf levert daarom iedere opdracht af die voldoet aan alle kwaliteitsnormen.